Beachvolley Camp in the footstep of Gold Medalist Ricardo

Ricardo, 3 gånger OS medaljör!

Träningsläger i Ricardos fotspår

Är du sugen på att komma till João Pessoa för att utvecklas och bli en bättre beachvolleybollspelare? Nu under våren finns det möjlighet för just dig att komma hit på träningsläger. Ett träningsläger som hålls individuellt för dig/ditt lag eller din träningsgrupp, på samma bana som Ricardo, med samma hjälpfolk.

Alla mål är möjliga med rätta förutsättningar.

Alla förutsättningar finns här för att utvecklas och få de bästa förberedelsen inför sommaren. Det spelar ingen roll om du är tjej eller killer, eller om ditt mål är att ta sig till SM, vinna Sverige Touren eller slåss om medaljerna på OS. João Pessoa har kunskapen samt miljön för att optimera din satsning.

Genom historien har flera OS medaljörer upptäckts och utvecklats i denna miljö. Först Jose Marco och Ricardo, sedan Ricardo och Emanuel och nu tränar Ricardo och Marcio här med siktet inställt på guld i OS i London.

Huvudtränare Wesley Pinheiro

Fakta:

Datum:
Från den 1 jan fram till den 14 april, då den första världstoursdeltävlingen drar igång, finns det möjlighet att komma och träna.

Beroende på hur länge du vill förbereda dig i toppmiljö, skräddarsys ett program för dig eller ditt lag.

Banorna ligger längst stranden Cabo Branco.

Träning:
Huvudtränare Wesley Pinheiro, samt hjälptränare Gustavo och Ricinho. Wesley tränar idag Ricardo och Marcio samt Karin Lundqvist och Thatiana. Både Gustavo och Ricinho har jobbat med Ricardo och Emanuel i över 7 år, och vet vad som krävs för att utvecklas. Även en bollrullare är inkluderad för att öka tempot.

Målet är 5 till 7 träningar i veckan. Extra banor finns också för mer spel. Det finns även möjlighet att diskutera sin fysträningen med Rossini, som har varit vid Ricardos sida under alla dessa år.

Gustavo

Gym:
Staden kryllar av gym. Prisklass är från 100-300 real per månad, eller 12-35 real per gång.

Flyg:
Du kan antingen flyga till João Pessoa, Natal eller Recife. Flygplatsen i João Pessoa ligger närmast med en 30 min bilresa, medan Recife och Natal ligger ca 2 timmar bort. Däremot är flygresorna till Recife och Natal generellt billigare.

Àlvaro och Vitor tränar också i denna miljö. Två år i rad har de tagit silver på VM för U-21. Vitor fick även ta emot priset som "Most improved player" i Brasilien detta år.

Boende:
Beroende på när du vill komma finns det antingen trevliga små hotell, pousadas, för ca 100 real per natt för 2 personer. Priset blir oftast lite dyrare under karnevalen. Självklart finns det också möjligheten att hyra lägenheter.

Staden:
João Pessoa har ca 800 000 invånare. Ändå är det en småstadskänsla i staden. Staden är väldigt grön, har vackra stränder och känns säkrare än många andra Brasilianska städer. Det finns ett gott utval av restauranger. Det mest positiva är att allt ligger nära varandra. Det går bra att gå både till träning, gym samt matställen, vilket medför mer

Ricinho

vila mellan passen.

Kontakt:
Är du intresserad eller vill veta mer, hör av dig till Wesley på: wesleyapvolei@hotmail.com

Eller till mig: karin@karinlundqvist.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *