På plats i Finland samt tid för reflektion.

Mycket kärlek med min underbara familj.

Mycket kärlek med min underbara familj.

Nu är vi inne i dem djupa skogarna av Finland i Mouhijärvi för att förbereda oss inför NEVZA turneringen som startar på torsdag. Vi är så otroligt tacksamma att vädret har varit varmt trots att vi redan är inne i mitten av september. Det underlättar verkligen för oss nordiska beachspelare. 😉

Annars har det varit två fina veckor hemma med träning. Mycket tid för tankar och reflektion samtidigt som jag hunnit träffa min fina familj och vänner.

Något som dock har uppehållit många av mina tankar och dit mycket av min energi har gått är till Stiffe som lämnade oss för snart en vecka sedan.

En otrolig glädje möttes jag av när han fick min GULD-medalj från SM.

En otrolig glädje möttes jag av när han fick min GULD-medalj från SM.

Han var en sådan varm människa, full av energi och med ett öppet hjärta. Jag är otroligt tacksam att jag fick möjlighet att lära känna honom. Jag känner även tacksamhet att vi hann delade en stund av glädje och en hejdå-kram dagen innan han lämnade oss.

Tankar som “varför” går oavbrutet genom mitt huvud… Jag vet att det är mycket i livet som inte har någon mening, men jag gillar att leva efter konceptet att allt har en mening. Självklart är det otroligt imponerande att Stiffes engagemang tillsammans med hans kontaktnät, främst inom volleybollvärlden, har dragit in över 500 000 kr till cancerforskningen. För mig förklarar det dock inte “varför”, för hans liv var värt så mycket mer än den summan pengar.

Något som jag aldrig slutar imponeras av med Stiffe var hur han klarade av att rikta sina tankar samt sin energi till det som betydde något för honom. Tänk om vi alla kunde leva så… Livet är för kort för att dagarna bara ska gå och jag önskar att det var lika självklart för oss alla att alltid lägga vår energi samt vår tid på det som verkligen betyder något för oss, på dem saker som får oss att må bra och som känns rätt i hjärtat!

beachvolley MOT cancer

Något som känns positivt i denna sorg är att volleybollförbundet har gått med på att fortsätta driva denna kampanj. En kampanj som förhoppningsvis kan rädda någon annans liv i framtiden och kanske lyckas ge mig ett svar på “varför”.

Tillsammans kan vi göra en skillnad.

Tillsammans kan vi göra en skillnad.

Stiffe, denna turnering är för dig! Jag stöttar gladeligen din kampanj Beachvolley MOT cancer, genom att ge mina prispengar från denna NEVZA turnering till ditt projekt. Jag hoppas du har det bra där upp. Du ska veta att du är saknar.

Kramar Karin

One thought on “På plats i Finland samt tid för reflektion.

  1. Fint skrivet Karin! Livet är kort och man vet aldrig när det tar slut, så man får komma ihåg att vara glad för det man har och inte glömma att visa uppskattning för de man bryr sig om.

    Lycka till i Finland, Stiffe kan vara stolt över att ha haft vänner som dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *