Silvermedalj i NEVZA i Finland.

Underbart lugn nere vid banorna. En perfekt dag för kajakpaddling om man hade varit ledig. ;)

Underbart lugn nere vid banorna. En perfekt dag för kajakpaddling om man hade varit ledig. 😉

Sen i måndags har vi varit här i Finland. Några fina dagar med dem finska juniorerna och sedan nu NEVZA turneringen. För vår del var det vår andra NEVZA för året. I Oslo fick vi en silvermedalj och vårt mål i denna turneringen var att komma till final och sikta på vinst.

Till skillnad från när det nord europeiska mästerskapen spelades i Oslo, var det mycket fixande för att få ihop tillräckligt med lag. 12 lag från minst 3 olika nationer behöver det vara för att turneringen ska ge dem internationella poängen. Eftersom både Danmark och Island hade sitt Continental Cup var dem ej representerade i denna turnering. Många av dem norska lagen hade valt att ta semester eller var nere i U-22 EM. Men efter mycket fix och trix lyckades vi få till 12 lag. Åter igen ett stort tack till Johanna, Näva, Tina, Sanna, Fanny och Åsa som tog denna möjlighet att få spela mot internationellt motstånd. 😉 Riktigt kul att både Thurins och Fanny/Åsa kom på hedrande 5:e platser. 😉

Solsken och fina höstdagar.

Solsken och fina höstdagar.

Man kan säga att vi hade tur med vädret, för finare höstdagar har jag aldrig sett. Samtidigt är jag grymt tacksam för dem nya kläderna vi fick från SOC som är till för lite kyligare klimat. Jag har sagt det förut, men om du springer eller gillar att träna ute nu under hösten, inskaffa ett par tights som är fodrade med fleeze. Otroligt sköna och varma att spela i. Inga sträckningar här inte. 😉

Spelet gick bra turneringen igenom. Totalt blev det 4 matcher för vår del. Först mot Thurins som vi vann med 2-0 (21-12, 23-21). Sedan kvartsfinal mot Tadva/Camilla som vi vann med 2-1 (21-18, 18-21, 16-14). I semi blev det spel mot ett finsk par, Hasu-Parkiinen, som bland annat vann NEVZA turneringen i Danmark i år. Spelet kändes stabilt och vi höll vår side-out. Vinst med 2-0 (21-18, 21-14) och dags för final!!!!

En silvermedalj blev det. Alica i mitten får vi se upp med, en stjärnskott på gång här från Finland. Vi önskar henne all lycka och framgång.

En silvermedalj blev det. Alica i mitten får vi se upp med, en stjärnskott på gång här från Finland. Vi önskar henne all lycka och framgång.

Finalen spelade kl. 11:00 i morse. Matchen var välspelad, bra side-out spel från båda lagen och mycket kämparglöd på banan. Vi följdes åt i första set och kunde på slutet rycka ifrån till vinst med 21-18. I andra set följdes vi åt igen men denna gång ryckte dem i från i slutet med vinst 21-19. Tredje set hamnade vi lite i underläge, 2-3, 4-6, 9-11, 11-14 och sedan vann dem med 15-11. Trots förlusten tyckte jag det var en väldigt rolig match att spela. Jag gillade vårt spel och den känslan vi hade med oss.

Tack Wesley för att du är så grym på att lägga upp träningar och göra oss bättre hela tiden! Jag är imponerad av dig!

Tack Wesley för att du är så grym på att lägga upp träningar och göra oss bättre hela tiden! Jag är imponerad av dig!

Nu sitter vi redan på väg hem. En lugn dag i morgon och sedan drar vi till Sao Paulo för spel i Grand Slam turneringen på måndag. Egentligen skulle vi ha åkt i morgon, men tydligen strejkar Air France, så våra änglar på Rextravel kunde boka om resan med KLM.

Det ska bli härligt att få komma ut och spela på världs touren i mitt andra hem!

kramar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *