Se möjligheterna till utveckling.

I morse på yogan slogs jag av en tanke.

“Varför gillar jag att göra saker som jag är bra på?”

Insikten att om jag är sämre på ett moment, oavsett om det är på gymmet, i en stretch övning på yogan eller när jag spelar beachvolleyboll, sätter det mig i en position att min utvecklingskurva i det momentet skulle kunna gå spikrakt uppåt och kommer att gå skarpt uppåt om jag bara fortsätter hålla mig lugn, ge mitt allt och träna. Trots denna vetenskap drar jag mig från att göra de övningar eller spelmoment som jag är sämre på.

En dag av insikt.

En dag av insikt.

Egentligen borde vi ju älska att träna upp våra sämre sidor för saker vi är bra på går ju redan så lätt och tar ingen energi att göra. Tänk om alla moment var så. Från och med nu ska jag testa att tänka så att:

Härligt här har jag något som jag kan bli bättre på. Vad spännande att se vad denna utveckling kan leda till!

Den andra tanken som träffade mig mitt i min “vinyasha” var:

“Varför känner jag mig mycket starkare, snabbare eller mer explosiv om någon annan i min närhet är sämre?” 

Jag insåg i morse att vi tävlar inte mot varandra. Vi tävlar bara mot oss själva. Värderingen av att man är bra eller sämre pga hur personerna runt omkring mig presterar hjälper mig inte ett dugg. Jag vill vara den bästa människan jag kan vara, den bästa spelaren jag kan vara och den enda jag kan jämföra mig med är mig själv. Detta är självklart något som jag redan visste, men ibland blir man uppslukad av allt och alla.

Insikt.

Visst händer det att man blir blind av sin egen framgång. Att du har svårt att se hur din utveckling har varit eftersom du hela tiden är med dig själv. Andras framgångar eller förändringar är mycket lättare att bejaka. Till sin hjälp här är träningsdagboken ett vinnande koncept som får dig att inse din utveckling.

“Du tävlar bara mot dig själv.”

En intressant dag av insikt.

Kramar Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *