Silver i Baden.

Äntligen är säsongen igång och vad kul det var att få spela lite matcher nu under fredagen och lördagen.

Continental Cup, tredje rundan, hölls i Baden, Österrike. Vi hade Österrike, Azerbaijan och Portugal i vår grupp.

Eftersom vi var andra rankade fick vi möta Azerbaijan i första rundan. Så som det fungerar spelade jag och Nina som är Sveriges första lag mot deras andra lag och sedan fick Camilla/Tadva som är Sveriges andra lag möta Azerbaijans första lag. Om situationen uppstår att det sedan står ett/ett i matcher, spelas en avgörande match där länderna själva får bestämma vilket lag man vill ska ställa upp.

Slutsatsen blev att på fredagen den 1 maj mötte jag och Nina, Raquel (min gamla partner från Brasilien som nu spelar för Azerbaijan) i första matchen och vann med 2-0. Camilla och Tadva förlorade sin match med 1-2. Sen fick vi då chansen att spela mot Vivian (också en brasilianska som jag har mött massor av gånger på Banco do Brasil) i den avgörande “Golden Match”. Vi lyckades även då vinna komfortabelt med 2-0 och var därmed vidare till finalen på lördagen.

I morse fick vi då möta Österrike som hade vunnit enkelt mot Portugal dagen innan. Det land som vann, blev direkt etta och det land som förlorade skulle sedan möta vinnaren av Azerbaijan och Portugal om andra platsen.

Tyvärr lyckades vi inte få allt att stämma mot Österrike och både vi och Camilla/Tadva förlorade sina matcher med 2-0.

Då var det alltså dags för Azerbaijan igen. Jag och Nina lyckades vinna mot Raquel igen med 2-0, Camilla/Tadva förlorade tyvärr sin och åter var det dags för en “Golden Match”. Denna gång valde Azerbaijan att Raquel och hennes partner skulle spela den, så för tredje gången på två dagar var det dags att spela mot dem igen.

Vi började lite avvaktande och förlorade första set. Andra set var mer aggressivt och tillsist stod vi som vinnare med 15-11 i tredje. Otroligt skönt att få avsluta turneringen med en vinst.

Jag är nöjd och glad över säsongstarten och att vi nu är vidare till nästa runda i continenal cup som kommer att hållas i augusti eller september.

kram Karin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *